günün yemek tarifi – unlu munlu tavuk (fırında kızartma)

malzemeler:

  • 3-4 kemikli tavuk kalça
  • 1-2 yumurta
  • az biraz süt (tek yumurta ile yapılıyorsa)
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Kekik, tuz, karabiber, tatlı kırmızı biber

alet edavat:

  • 1 derin kap/tabak
  • 1 yayvan tabak
  • tost makinesinin fırın aparatı, ya da fırının kendisi (tost makinesinde ızgara olarak da olur)

nasıl yapılır:

Yumurta + sütü derin kapta çırpın. Baharat ve tuzu da ekleyin. Unu yayvan kaba yayın. Her bir tavuk kalçasını kıvrılmış içte kalan kısımları dahil önce yumurtaya bandırın iyice (ama iyice), sonra da iyice una bulayın.

Kızdırdığınız fırın tepsisine yağı koyun, üstüne tavukları dizin. Üst tarafın pişmeye yaklaşınca ters çevirin üst kısmı da kızarsın.

Evdeki malzemeyle uydurduğum bir şey, ama gayet lezzetli oluyor. Afiyet olsun 🙂

Reklamlar

There are no comments on this post.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: